tirsdag 4. april 2017






Ute no!
Spotify/Tidal/Itunes

Cd kan du bestille over e-post:
marit-lj@hotmail.com.Kr.200,-
Frakt kr.40,-
Betal gjerne med Vipps 


Countrypoesi!


Plata det er snakk om er Marit Lystad JohansenMoving On. Ballet åpner med Comfort Zone, ei uptempo-låt som sendte tankerekka til undertegnede i retning Amy MacDonald, sånn bortsett fra stemmen da. For en stemme! Denne dama kan synge, det er det liten tvil om.
Neste låt som fanger oppmerksomheten min er Gravity, en litt laidback ballade som tidvis fremkaller ståpels, både tekst og framføring vitner om noen dyrekjøpte erfaringer. Det blir god musikk av sånt. Sologitaren legger på en ekstra dimensjon, bare for å understreke liksom.
På Never Break My Heart er vi tilbake i MacDonald-land, upbeat og catchy. Tekstene på denne plata står ikke tilbake for noe, og vitner om et levd liv. Banjo som krydder blir også sjelden feil i slike sammenhenger.
Siste låt jeg skal dra fram, er Start All Over Again. Litt mer rocka, men det kler Marit godt. Som Never Break My Heart er dette upbeat og catchy. Dette er nok mer rock, enn country. Plass til en fiolin har de likevel funnet, og det funker som bare det.
Moving On er ei plate full av gode tekster, catchy riff og en rytmeseksjon som så absolutt er verdt en halvtimes tid av livet ditt.
 -Panorama.no





Utgitt 12.mars 2015

Cd kan du bestille over e-post:
marit-lj@hotmail.com.Kr.100,-
Frakt kr.40,-
Betal gjerne med Vipps 


Presseskriv:

Marit Lystad Johansen vaks opp på 80-tallet med Gitarkameratane og Jannicke på kassett. På ungdomsskulen bytta ho ut kassettane med Metallica CD-ar ho fekk låne av broren, og i starten av 20-åra sjonglerte ho Garth Brooks, Kaizers Orchestra og Gåte på CD-spelaren. Dette medan ho sang gamle jazz-standardlåtar og spelte bassgitar i eit gammaldans-orkester.  I 2005 byrja ho å studere musikk ved Høgskulen i Volda, og  fekk   interesse for Janis Joplin og ein countrygitarist frå Volda, som ho seinare gifta seg med.

No har Marit i lag med ektemannen Hans-Christian Humberset gitt ut ei slags countryplate. »Moving on», som plata heiter, beveger seg mellom søt pop-country med banjo,fele og mandolin til røffare og meir rytmiske låter med mørkare tekstar og ruskete gitarar. Men Marit har funne plass til både ein lystig polka og ein bitter skillsmisse-vals innimellom desse.

Tekstmaterialet på dei 10 låtane ,går innom dei vanlege mellommenneskelege relasjoner og diverse utfordringer livet kan by på. Alle låtane er skrivne av Johansen sjølv, medan Hans-Christian Humberset har stått for innspeling.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar